torsdag 26. mars 2009

Klosterklokke (Leucojum vernum)

Tja, hva skal man si...
Den er vakker og jeg vil ha flere!!!


5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Hmmm...lekker. Det oser vår av både blomst og bilde :)

elle-melle sa...

Jeg har en klosterklokke, men den blomstrer mye senere enn snøklokkene, og slett ikke ennå.
Jeg lurer på om det kan være forskjellige sorter klosterklokke?
Noen som blomstrer tidlig og noen som er litt senere.

Rekkehuset sa...

Den var nydelig:-) Ha en fin helg, klem fra Hanne.

Herdis sa...

Eg har også lyst på denne, og har hatt det i fleire år. Har prøvd å plante den, men med dårleg resultat. Står din fuktig? Eg lurer på om den tørre sommaren i fjor gjorde at dei eg planta i fjor vår ikkje overlevde. Nå lurer eg på å tigge laukar av ein nabo. Får tilby stauder i bytte;-)

Røsslyng sa...

De skal visst trives i fuktig jord, men jeg tror nok at noen av mine nok har blitt plantet i litt for fuktig jord for det er bare tre (av 8 om jeg ikke husker feil?) som kom opp. Disse tre står skyggefullt til i jord som ikke tørker ut så fort men heller ikke er altfor fuktig.
Har sett noen i nabolaget som ikke ser ut til å stå så fuktig siden dette er oppå en mur, men de står i skyggen under noen trær så kanskje det er skygge som er cluet for å få dem til å trives? Disse ser også ut til å være litt større enn mine og jeg mener å huske at de blomstrer litt senere enn nå. Det finnes sikket flere sorter, hva vet jeg? (annet enn at jeg vil ha flere, mange...) Jeg har tenkt at de har noenlunde samme krav som snøklokkene, men er søren ikke sikker...
Mine er ny av året, plantet i fjor høst.